Transmongolie express
Lieve allemaal,
Als eerste San en Reinier gefeliciteerd met jullie verjaardagen!! Hopelijk hebben jullie een leuke dag gehad, wij hebben een biertje op jullie gedronken in de trein

Vandaag zijn we met de transmongolie express in Irkutsk aangekomen. In Moskou hebben we zelf tickets geregeld, maar dat ging niet vanzelf. Van half 10 tot half 4 zijn we bezig geweest en we werden van het kastje naar de muur gestuurd. We wilden tickets direct naar Ulaan Bataar, maar helaas was deze helemaal volgeboekt. Geen paniek we makengewoon een tussenstop in Irkutsk en boeken vanaf daar verder. Zo gezegd, zo gedaan en dus vertrok op3 maartonze trein om 21.35 uur vanaf het station.
We deelden onze 4-persoonscoupe met 2 russische mannen, niet echt gezeldschapsdieren. Gelukkig was het avond en zijn we lekker naar bed gegaan in onze bovenste bedden. Tot onze verbazing stapten deze mannen bij de eerste stop 's ochtends uit en kwamen ook niet meer terug. We hebben 2 dagen lekker samen kunnen genieten van een 4-persoonscoupe. Wehebben de tijd doorgebracht met het vertalen van de route + stops van de trein van het cyrillisch naar het nederlands, yathzee, boekje lezen, naar buiten kijken, eten, drinken en slapen.
De laatste dag kwam er een russische vrouw van rond de 50 jaar bij ons in de coupe. Ze sprak alleen Russisch en dat is toch lastig communiceren. Met ons 'Wat & Hoe' in het Russisch hebben we korte gesprekjes kunnen voeren. We mochten zelfs meeeten met haar brood, vlees (met heel veel vies vet eraan) en een plakje komkommer.
Ruim 7800 km verder en 74.5 uur laterkwamen we eindelijk aan in Irkutsk, We stapten om 5.00 uur de trein uit met - 24 gr. was even acclimatiseren. Helaas kregen we aangekomen in het hostel van Irkutsk slecht nieuws van het thuisfront, opa (marjorie) is op 6 maart overleden. Hierdoor besef je pas hoever je van huis bent. Lieve familie, in gedachten zijn we toch een beetje bij jullie!
Morgen hebben we de trein geboekt richting Ulaan Bataar waar we 10 maart hopen aan te komen!
Dikke kus van ons xxx
Lieve 2!
Wat goed dat jullie lekker genieten van alle indrukken, ook al is het -24! Lieve Marjoor, sterkte daar meis, gelukkig ben je niet alleen.. Take care en ondanks het verdrietige nieuws, heel veel plezier met alles..
Zoen!
leuk verhaal Harstikke goed wat jullie doen! Echt goede foto's. Voor jullie ook medeleven met het overlijden van Marjorie's Opa. Gelukkig dat hij in zijn slaap is overleden en niet heeft geleden. We houden jullie in de gaten.
Kees & Sandra
Lieve Marjorie en Tijmen,
Gecondoleerd met het verlies van jullie opa. Ondanks dat jullie wisten dat het zou gaan gebeuren zal het toch moeilijk voor jullie zijn nu jullie zo ver van huis zijn!
Probeer van al het moois dat jullie gaan zien tijdens jullie reis te genieten.
Liefs ons
Hey lieverds!!
Mmmm lijkt me heerlijk zo'n broodje!! Veel plezier nog met de russen in een treincoupe, haha!
Lieve meis...gecondoleerd met het overlijden van je Opa! Ondanks dat je het al aan zag komen en al afscheid had genomen, zal het toch heel zwaar voor je zijn...zeker nu je zo ver weg zit! Hoop dat je het een plekje kan geven daar!
Probeer toch te genieten met elkaar!
Hele dikke kus,
Liefs san
Hi Marjorie en Tijmen,
Allereerst gecondoleerd met het verlies van opa. heel vervelend voor jullie nu je ver weg bent. De foto's zijn prachtig . Fijn dat jullie zo genieten. Ook geniet ik volop van de mooie verhalen. Nog veel plezier
Liefs Jose
Hee lieverds!
Joris, gecondoleerd met het verlies van je opa....het zat er al een beetje aan te komen, maar het zal niet makkelijk voor je zijn nu je zo ver weg bent....je bent in m'n gedachten!
Verder wil ik jullie succes wensen met de -24 daar;) Jeetje mina en wij al zeuren als het hier -5 is!
We horen elkaar snel weer!
Genietse en sterkte.
Liefs
Allereerst gecondoleerd voor beiden! Sterkte!
Pfff... Tijm, als ik weer die foto's zie... 3 jaar geleden zaten we ook al zo lekker in de trein richting Mongolie!!! Zeker die 2 dagen met z'n 2e in de hokkie moet helemaal leuk geweest zijn! Mooie temperaturen verder! :-)
Ik ben al flink aan 't klussen in huis, veel witte muren nu, keuken is gedaan. Morgen even werken en dan een weekie vrij!
Peoples; geniet ervan daar in de kou!!!
Liefs Cor.
Hi Lieverds.....
Gecondoleerd met opa...Is niet leuk dan zo ver weg..Wel fijn om wat van jullie te horen en te zien(foto`s). Mis jullie wel stiekem. Maar ben bere trots. Tijm ... elke dag praat ik met je auto (gaat ie helemaal van glimmen) ha ha...Jullie moeten de groeten hebben van oma en een kus van Thom. dikke kus Marga
Ha schaties!
Gecondoleerd met opa. Zal vast heel moeilijk zijn ondanks dat jullie al afscheid hadden genomen...
Ik zie dat jullie genieten, super hoor en blijf dat lekker doen!! Ook de verhalen en foto's zijn super!
Ik ben inmiddels begonnen met de nieuwe studie. (nagelstyliste) Wordt veel oefenen en doen maar komt goed!
Geniet ervan, Dikke kusxx
Lieve Marjorie en Tijmen,
Gecondoleerd met je opa.
Verhaal is erg leuk! lijkt ons een hele bijzondere reis!
Geniet ze en hou elkaar maar lkker warm.
Groetjes Nat & Steven
Hey reizigers,
Leuk om een keer aan de andere kant van de computer te zitten. Het is leuk om jullie verhalen te volgen. Dat gaan we dan ook zeker doen. Heel veel plezier nog!
groetjes
Hoi reizigers!
Gecondoleerd met het verlies van jullie opa! Toch raar als je zo ver weg zit..
Dus lekker genoten van de treinreis iig! Ik ga Peet zaterdag helpen met de inkopen voor de hightea, anders moet ze zo sjouwen haha!
Dikke kus, Chantal
Hai Tijmen en Marjorie,
Echt leuk om de verhalen van jullie te lezen en met de foto's erbij is het af. We blijven jullie volgen hoor.
groeten Ton en Suzanne
Lieverds,
Van harte gecondoleerd, met het verlies van opa!!
Sterkte!! Fijn dat je voor dat je weg ging nog afscheid van hem kon nemen meis!
Geniet van alle mooie momenten en van elkaar he!!!
Tijm: goed op haar passen he!!!! ;)
Liefs x
Tjonge x
Hallo beide, alles goed
gecondoleerd met opa. vandaag komt zijn reis tot een eind. half 1 verzamelen in sleeuwijk. gelukkig is het heengaan pijnloos gegaan. ik zal aan jullie denken vandaag.
Wat een spannende verhalen over jullie reis,en dat nog maar in het begin. Ik moet er zelf niet aan denken. niks voor mij dat reizen. Nog veel plezier geniet ervan en tot snel.
Groeten ui Rotterdam, een kus van mij en sher en een lik van brutus