tijmenmarjorie.reismee.nl

Nieuw Zeeland --> Noorder-eiland

Om het een beetje overzichtelijk proberen te houden, is deze keer het alleen Noorder-eiland van Nieuw-Zeeland aan de beurt, ook zitten we nu alweer een week op het Zuider-eiland.

Het begon natuurlijk allemaal met de vlucht naar Auckland op zondag 4 oktober. Na ongeveer 7 uurtjes vliegen hadden we een tussenlanding in Sydney, waar we anderhalf gewacht hebben op onze volgende vlucht en daarna was het nog een 3 uur vliegen. Onze inwendige klok was ondertussen helemaal van slag door al het tijdverschil. We kwamen in ieder geval op maandag om 15 uur aan op het vliegveld van Auckland. Er stond buiten al een bus te wachten die ons naar de camperverhuurder bracht. Binnen een uurtje was alles geregeld en konden we eindelijk naar onze camper toe. Bij de camper een aangename verrassing, want we waren geüpgraded van een ‘backpacker' naar een ‘britz'. Wat voor ons inhield dat het een iets nieuwer model camper is, daarbij ook nog eens een diesel i.p.v. een benzine (dus goedkoper tanken) en we kregen er van alles bij (dekens, handdoeken, heater, etc.). De tijd was gekomen om in te stappen, aan de verkeerde kant!! Gelukkig hadden we een camping 3 km verderop uitgezocht, zodat we niet te ver hoefden te rijden. Het was even een kwestie van wennen (voor Tijm dan, ik zat er alleen maar naast), maar dan rij je zo met iedereen mee aan de linkerkant.

Eenmaal op de camping kwamen we allemaal ‘export Nederlanders' tegen. De eigenaresse was Nederlands, heel makkelijk om mee te beginnen en later die middag hebben we gezellig een wijntje gedronken met een ouder stel uit Australië. Zij was op haar vijfde geëmigreerd, maar gebruikte tussendoor wel Nederlandse woordjes, heel grappig.

De eerste dag hebben we de bus gepakt naar het centrum van Auckland en hebben we deze dag doorgebracht met het bekijken van de stad.

De tweede dag ging het avontuur pas echt beginnen. De eerste ontmoeting met de prachtige kust van Nieuw-Zeeland in Mangawhai, ten Noorden van Auckland. We hebben hier heerlijk de middag gewandeld en naar de surfers zitten kijken.

Donderdag 7 oktober zijn we nog verder naar het noorden gereden langs de Bay of Islands, wat wij zelf niet heel spectaculair vonden. De weg ernaar toe was echter fantastisch en zo nu en dan stopten we dan ook bij een aangegeven ‘look-out point', waar de meest ongelofelijke uitzichten te vinden waren.

De weg hebben we deze dag vervolgd naar de westkust, waar we de grootste bomen van Nieuw-Zeeland hebben bezocht, de Kauri Tree.

Het tempo zat er al lekker in en we zijn de volgende dag van de westkust langs Auckland naar beneden weer naar de oostkust gereden. Hier zijn we beland bij ‘Hot Water Beach', het water wordt hier diep onder het zand verwarmd door overgebleven gesteente van vulkanen die hier miljoenen jaren geleden waren. Door middel van een gat te graven in het zand kun je zo je eigen warm water badje maken. Helaas waren wij die middag te laat, ondanks de vele graafpogingen van Tijm, dus zijn we de volgende ochtend gegaan. Je kunt het namelijk alleen voelen 2 uur voor en 2 uur nadat het laag water wordt en het is echt ontzettend heet, heel apart om mee te maken.

Die middag zijn we door gereden naar de ‘Cathedral Cove', hier zijn ook de opnames voor de film Narnia gemaakt. Na een wandeling van ongeveer 50 minuten kwamen we bij een prachtige baai. Weer genieten dus.

Op zondag 10 oktober hebben we in Rotorua ‘Te Puia' bezocht. 's Ochtends hebben we eerst een Maori voorstelling bijgewoond. Wat ontzettend gaaf om te zien... Eerst werd je opgehaald met een traditionele welkomsceremonie.

Eenmaal binnen kregen we traditionele dansen te zien en niet te vergeten de ‘Haka', de strijddans. Onze dag kon niet meer kapot en we waren allebei echt onder de indruk van deze voorstelling. Het park bestond verder uit bubbelende modderpoelen, geisers en uit alle kieren en spleten kwam stoom. Er is hier namelijk veel vulkanische activiteit, waardoor alles verwarmt wordt. Wederom weer heel bizar om te zien.

Na al het gebubbel en gestoom zijn we verder gereden naar Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland (net zo groot als de provincie Utrecht). Helaas waaide het ontzettend hard en hebben we afgezien van een wandeling. Tijm zag daarentegen besneeuwde bergtoppen en vervolgens zijn we die richting opgereden, waarna we in een sneeuwstorm terecht kwamen, niet normaal. Hij kwam echt uit het niets, we konden geen hand voor ogen zien. Gelukkig was de storm net zo snel weer weg als dat hij gekomen was en konden we weer verder genieten van het uitzicht op de besneeuwde toppen.

De volgende dag waaide het nog steeds ontzettend hard. We zijn deze dag eerst op zoek gegaan naar de Jan van Gent (vogel). Helaas was het hoog water en kon je de route naar de Jan van Gent alleen met laag water doen. Weer ingestapt en toen kwamen we langs het plaatsje met de langste naam ter wereld, namelijk: Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenwakitanatahu! Een hele mond vol.

Woensdag 13 oktober nog verder naar het Zuiden gereden waar we eerst een bezoek hebben gebracht aan Castle Point. Nog steeds veel wind, maar een mooie wandeling langs een vuurtoren en over de rosten met een wilde zee.

Na deze wandeling zijn we doorgereden naar Cape Palliser, waar allemaal zeehonden op de kant lagen te luieren. Eerst zagen we ze helemaal niet, maar hoe langer je keek des te meer je er zag liggen. Je kunt echt uren naar die beesten blijven kijken. Op de terugweg zagen we een spot waar je gratis mocht kamperen met een prachtig uitzicht over de zee. Wij hebben ons campertje neergezet en hebben genoten van een prachtige zonsondergang.

Op donderdag zijn we doorgereden naar Wellington. Hier stonden we op een camping met een hartstikke vriendelijke Nederlander van 85 jaar die al 50 jaar in Nieuw-Zeeland woont. Op vrijdag en zaterdag hebben we de stad bekeken, waaronder het ‘Te Papa' museum, hier waren we wel een middagje zoet mee. Ontzettend veel informatie over de Maori cultuur, aardbevingen, vulkanen en de zee. Op zaterdagavond om 18.35 uur vertrok onze ferry richting Picton op het Zuider-eiland.

Danny en Sanne

Lieverds!

Wat een prachtig verhaal weer..! Wat maken jullie een hoop mee zeg. Het kan niet anders dan heel bijzonder zijn allemaal! Geniet er van,

-XX-

Arto

Tjonge

Anke & Anne

Lieverds,
Wat heerlijk om weer wat van jullie avonturen te lezen! Leuk, die foto's door het verhaal heen, krijg je echt een beetje een beeld. Wat ziet Nieuw-Zeeland er prachtig uit!! Super ook om alles met een camper te bewonderen en gezellig rond te touren. Relaxt dat jullie een upgrade kregen, altijd leuk! :)

Had op jullie vorige bericht helemaal niet meer gereageerd besef ik me nu, komt omdat ik 't via m'n mobiel had gelezen. Maar wat tof dat jouw ouders in Singapore waren om jullie te verrassen Joris!! Vet gezellig!

Blijf genieten, het is zo'n bijzondere ervaring!!

Kus, Anke & Anne

Niek & Peet

Hey lieve wereldreizigers,

Super om jullie laatste reis update te lezen! We zitten hier onwijs jaloers te wezen, in t regenachtige Tilburg..T wandelbos is ook mooit hier; maar kan absoluut niet tippen aan die fantastische plekjes die jullie daar zien ; ) Wow, wat n gave foto's!! Je zal maar met je campertje; genieten van zo'n fantatstiche uitzicht! Romantiek ten top! : ) Gave foto, van jullie campertje op die eenzame, maar prachtige plek..Hoop dat t zuider eiland, jullie ook prachtige plekjes en mooie herinneringen oplevert!!
Hihi..ik dacht dat Ottoland al n bijzonder plaatsnaam was, maar dat plaatsje waar jullie over schrijven is toch net wat bijzonderder..We hebben net proberen uit te spreken, maar zijn na 10 pogingen maar opgehouden..
Heel erg genieten daar beauty's!! En voorzichtig doen he?!
Hele dikke x vanuit Tilburg

Cor

Coole verhalen weer zeg! Wat moet NZ een mooi land zijn!!! Jammer dat 't zo ver weg ligt, maar ja, staat dan nog wel op m'n verlanglijstje, haha!
Geniet er verder weer van in jullie campertje!!!

Dirk en San

Heey popjes!

Wat een belevenissen weer! Hoe cool kan het zijn; Rondrijden in een vette camper en samen genieten van alle dingen om je heen. Hier zijn heeel veel mensen jaloers op.
De ritten moeten echt geweldig zijn! ben benieuwd naar de foto's!
Veeeel plezier en geniet!

Dikke kussen,
Dirk en San

Michael

Echt gaaf weer om alles zo te lezen. Het moet echt een heel mooi land zijn. Wel even wat anders om zelf door het land te crossen, maar zo te zien lukt ook dat prima (ondanks het links rijden).
Ben benieuwd naar het Zuider-eiland...

Groet Michael

Fabian en Bibi

Hey globetrotters,

Geweldig om jullie verhalen te lezen aan de andere kant van de wereld. Geniet met volle teugen van dit geweldige land en maak ons nog meer jaloers hier...

Heel veel plezier nog!!

groetjes

ps: we sturen nog een mail met informatie!

Soof

Wat hebben jullie het heerlijk! Enjoy!!!

xxx S

lianne

ik heb de verhalen allemaal gelezen, hoor! Reageer nu op NZ. Wat een mooi land moet dat zijn, leuke foto's er tussen door. Genieten van deze maanden en nog veel foto's maken. Spanje is er natuurlijk niets bij, maar ik ga toch volgend jaar richting Albir. Vorige week naar Spanje geweest en verschillende plaatsen bezocht. Bij een makelaar geweest en weet het nu zeker.Marjorie en Tijmen, geniet er van want het is zo eind december. Liefs, Lianne