Het zuiden van Vietnam
Ondertussen is het alweer onze laatste dag in Vietnam. Vorige week zijn we vanuit Nha Trang met de bus naar Dalat gegaan, een rit van ongeveer 5 uurtjes. Onderweg erg slecht weer gehad, veel mist, regen en onweer. In ons hotel hadden we echt een heerlijk bed met een dekbed, aangezien het in Dalat 's avonds wat frisser is. De ene dag hebben we heel veel gelopen door de stad en zijn we met een kabelbaan naar een tempelcomplex gegaan. De andere dag hebben we lekker een scootertje gehuurd en zijn we verschillende watervallen en parken afgegaan. Bij een waterval kon je met een soort ‘rodelachtbaan' naar beneden en wij zijn (lekker lui) ook weer naar boven gegaan, was echt wel lachen.
Op vrijdag 23 juli hebben we om 6.45 uur de bus naar Mui Ne genomen, terug naar de kust. Na een hele langzame busrit, omdat de weg slecht was en ze niet harder mogen dan 50km/h, kwamen we om 12 uur aan in Mui Ne. We zaten direct aan het strand, dus hier hebben we ons de rest van de middag vermaakt, ook al was het bewolkt. De volgende dag hadden we voor de middag een tour geboekt langs de verschillende bezienswaardigheden die Mui Ne rijk is. We zijn onder andere naar de ‘White Sanddunes' geweest, waar je met een sleetje naar beneden kon. We hebben erg gelachen vooral omdat we als een slak naar beneden gingen. s' Avonds begon het al met regenen en dit is de hele zondag door gegaan, dus we waren blij dat we op maandag weer de bus konden nemen. Ditmaal was het de bus naar Saigon.
De eerste avond zijn we naar het waterpoppentheater geweest, een soort poppenkast in het water met verhalen over Vietnam. We konden er niks van verstaan, maar het was grappig om te zien. De volgende dag hebben we een rondje stad gedaan en zijn we allebei naar de kapper gegaan. Tijm zei nog: ‘Not too short', maar waarschijnlijk verstond hij geen Engels en heeft hij al zijn krullen eraf geknipt.
Op woensdag 28 juli hebben we een 2-daagse tour naar de Mekong Delta gedaan.We hebben verschillende boottochten over de Mekong gedaan en hebben gezien hoe rijstpapier en coconutsweets worden gemaakt. De tweede dag zijn we naar een ‘floating market' geweest, oftwel een markt op het water. De foto's laten meer zien!
Eenmaal weer in Saigon zijn we op vrijdag 30 juli naar de Cu Chi Tunnels geweest. Hier hebben we gezien hoe de Vietcong met hun tunnelstelsels en natuurlijke boobytraps de Amerikanen hebben verslagen tijdens de Vietnamoorlog. Een gedeelte van het tunnelstelsel was aangepast op westerlingen en hier kon je dan ook doorheen. Tijm is er doorheen gekropen, maar ik ben na een meter weer terug gegaan, mij iets te benauwd.
Vandaag hebben we een relaxdagje en gaan we nog wat shoppen en morgen nemen we de bus naar Phnom Penh, Cambodja.
Hey lieverds!!
Wat heerlijk zeg...wij zijn gister terug gekomen van een heerlijke vakantie en kan gelijk verder wegzwijmelen bij jullie verhalen!!!
Vond het echt super leuk dat jullie even terug waren in nl...echt gezellig! Als ik jullie verhalen lees en foto´s bekijk zijn jullie alweer heerlijk aan het genieten!! Ga daar vooral mee door, want voor je het weet is het al weer kerst!
Meis, ik zal je van het weekend mijn vakantie update mailen...was echt heel leuk!
Geniet van elkaar en van alles!
Hele dikke kus
Mooie verhalen weer en ook erg leuke foto's! Toen ik de eerste pluk haar van Tijm zag dacht ik even van: die heeft het er een keer volledig afgehaald, maar helaas! ;-)
Reis ze in Cambodia!
Wederom een gaaf verhaal en zeer leuke foto's !!
Groetjes!!
Hey vakantiegangers,
Wat ziet het allemaal geweldig uit! Hopelijk is Maleisie ook onwijs gaaf.
Onze vakantieplanning:
zaterdag 4 sept en zondag 5 september zijn we in Kuala Lumpur.
Maandag 6 sept vertrekken we naar Malacca
Dinsdag 7 sept vertrekken we naar Taman Negara, daar blijven we een extra dag
Donderdag 9 sept vertrekken we naar Caneron Highlands, daar zullen we ook een extra dag blijven
Zaterdag 11 sept vertrekken we naar penang
Zondag 12 sept varen we naar Langkawi, daar blijven we tot 17 sept. De 17e gaan we al weer naar huis...
Mochten jullie al iets weten...laat het dan even weten via [email protected].
Tot dan,
x ron en sas
(ps wij zullen voor de hollandse muziek zorgen...hihi)
Goedemiddag kortgewiekte wereldreizigers!
Het ziet er prachtig uit, 't zuiden van Vietnam!
En op de foto's is te zien dat jullie wederom veel lol hebben.
Tijmen z'n korte lokken staan 'm goed hoor! Zo kort is 't niet ;) Joris, jij keek trouwens ook 'vol vertrouwen' om de foto in de kappersstoel ;)
Nu op naar Cambodja, lekker hoor. Mijn broer en Kim zijn daar ook laatst geweest (icm Thailand)
Wederom heerlijk genieten!!!
Kus, Ank